Kiinteistöpalvelu tekevät kiinteistöjen sekä piha-alueen kunnostustöitä. Toimivan ja turvallisen piha-alueen taustalla on aina ennakoiva kiinteistöhuolto, joka toimii vuodenajasta riippumatta. 

Ennen taloyhtiön päivittäisistä huoltotoimenpiteistä huolehti talonmies, muuta nykyään kiinteistöpalvelut ovat useimmiten ulkoistettu kiinteistöhuoltoyhtiölle, jonka tehtävänä on huoltaa useita eri kiinteistöjä sekä taloyhtiöitä. Hallitus valitsee taloyhtiölle sopivan kiinteistöpalvelun ja laatii sopimuksen tämän yrityksen kanssa. Kiinteistöpalvelu huolehtii taloyhtiön päivittäisistä sekä juoksevista ylläpitotöistä, käytännössä kaikki sen tehtävät on kirjattu sopimukseen. Useimmiten isännöitsijän ja kiinteistöpalvelun vastuut ja roolit menevät hieman sekaisin.

Mitkä ovat kiinteistöpalvelun tehtävät?

Kiinteistöpalvelun tehtävänä on huolehtia päivittäisistä huolto- ja ylläpitotoimista kiinteistöhuoltosopimuksen mukaisesti. Joskus kiinteistöpalvelu tarjoaa myös siivouspalvelua, mutta yleensä siivouspalvelu ostetaan erikseen. Useimmiten etenkin taloyhtiöissä, joissa suuri osa asukkaista on vuokralaisia, kiinteistöhuolto on ulkoistettua talkootyön sijaan. 

Kiinteistöhuollon tarkoitus on toimia ennakoivasti, siten että kiinteistö piha-alueineen pysyy hyvässä kunnossa ja järjestyksessä. Kiinteistöpalvelun velvollisuus on ilmoittaa taloyhtiölle, mikäli se havaitsee esimerkiksi turvallisuusriskejä tai muita asioita, jotka vaativat toimenpiteitä. Valtaosa kiinteistöpalvelun töistä on kuitenkin sopimuksen mukaisia tai pieniä, päivystysluonteisia tehtäviä. Kiinteistöhuollon vastuulla ovat tyypillisesti esimerkiksi lumityöt, hiekoitus, ruohonleikkuu, talokirjan ylläpito, asukkaiden tiedottaminen, ovenavauspalvelu ja pienet korjaustoimenpiteet. Kiinteistöpalvelu vastaa myös esimerkiksi siitä, että rakennuksessa on sopiva lämpötila. Useat kiinteistöhuoltoyhtiöt tarjoavat ympärivuorokautista päivystyspalvelua ja sen ansiosta yllättävät viat sekä esimerkiksi ovien avaaminen avainten unohduttua järjestyvät jopa yöaikaan. 

Kumpaan ottaa yhteys isännöitsijään vai huoltoyhtiöön? 

Monille asukkaille isännöintiyrityksen ja kiinteistöpalvelun työnjako ole välttämättä selkeä, joten asukkaalla voi olla hankalaa hahmottaa, mihin tahoon missäkin tilanteessa kannattaa olla yhteydessä. Löydät useimmiten sekä isännöitsijän että huoltoyhtiön yhteystiedot taloyhtiön ilmoitustaululla. On myös tehtäviä, joiden työnjako riippuu sopimuksesta, kuten esimerkiksi saunavuorojen ja autopaikkojen hallinta. Pääsääntöisesti työnjako menee näin: ota yhteys kiinteistöpalveluun, jos WC-pönttö tai hana vuotaa, havaitset akuutin vesivahingon tai viemäri on tukossa, havaitset piha-alueella tai yhteisissä tiloissa epäsiisteyttä, yleisissä tiloissa palanut lamppu, lämpötolppaan ei tule virtaa, asunnossa on liian kylmä tai kuuma tai tarvitset ovenavauspalvelua. Ota taas yhteys isännöitsijään, jos taloyhtiössä on järjestyshäiriöitä, yleisissä tiloissa on merkittävää epäsiisteyttä tai ilkivaltaa, tarvitset tietoa taloyhtiön talouteen tai esimerkiksi remontteihin liittyen tai haluat esittää asiaa käsiteltäväksi yhtiökokouksessa.Kiinteistöpalveluita löytyy monia, Tampereella tätä virkaa voi hoitaa esimerkiksi PKMK Palvelut Oy.

jaa