Jokaiselle kiinteistölle on tärkeää, että se pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa ja mahdollisilta ongelmilta vältytään. Kiinteistöhuolto pitää kiinteistön hyvässä kunnossa ennakoivan huollon avulla, niin että kaikki kiinteistössä toimii ja asumismukavuus on mahdollisimman hyvä. Tällä kertaa blogissa on aiheen kiinteistöpalvelut taloyhtiölle. Tervetuloa lukemaan lisää tästä mielenkiintoisesta aiheesta tämänkertaisesta kirjoituksesta.

Kiinteistöhuollolle kuuluu monenlaisia tehtäviä

Ulkoalueidenhuolto kuuluu kiinteistöpalvelulle ja siihen kuuluu kiinteistön pihan ja kaikkien ulkoalueiden huolto ja kunnossapito. Ulkoalueiden huoltoon kuuluu viheralueiden ja puutarhan hoitamista, joka tarkoittaa ruohikon leikkaamista, kasveista ja puista ja pensaista huolehtimista. Ulkoalueiden huoltamiseen kuuluu myös kaikki tarvittavat korjaukset, talvella lumenpoisto ja teiden auraaminen sekä seinien puhtaana pitäminen esimerkiksi luvattomista töhryistä ja graffiteista. Rakennusten ulkoseinien kunnosta täytyy myös huolehtia ja tarkistaa niiden kunto säännöllisesti, kuten myös katon kunto. Sadevesikourut täytyy puhdistaa säännöllisesti, kuten myös viemärit. Tuholaistorjunta kuuluu myös huoltoyhtiölle ja se sisältää tuholaisten tai jyrsijöiden torjunnan, poistamisen sekä ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten esimerkiksi oikeanlainen roskien säilytys ja kierrätys. Myös porrashuoneet täytyy pitää kunnossa ja turvallisina käyttää ja sen vuoksi niiden säännöllinen siivous on tärkeää.

Eri vuodenaikoina kiinteistöpalvelu hoitaa erilaisia töitä

Talven tuloon täytyy varautua huolellisesti ja on hyvä tarkistaa katon kunto, että voidaan havaita mahdolliset ongelmat tai vuodot ajoissa ja hoitaa ne kuntoon ennen talven tuloa. Talvella huoltoyhtiön tehtäviin kuuluu myös lumen ja jään poisto säännöllisesti jalkakäytäviltä, parkkipaikoilta ja oviaukkojen läheltä sekä kävelyteiden hiekoittaminen. Pihalla ja puutarhassa täytyy myös suojaa herkät kasvit, pensaat ja puut talven ankarilta pakkasilta ja tuulelta. Keväällä tarkistetaan, onko talvi aiheuttanut vaurioita kiinteistölle ja piha-alueille ja tarkistetaan myös kastelujärjestelmät ja laitetaan kaikki kuntoon kesää varten ja puhdistetaan hiekat ja roskat pois piha-alueelta. Kesän tarjoaa loistavan ajankohdan tarkistuksille ja korjauksien tekemiselle sekä pihan ja puutarhan hoidolle. Puut ja pensaat karsitaan ja kasvit hoidetaan kuntoon. Maa ilmataan, nurmikot leikataan, lannoitetaan ja kylvetään ja kaikki kasvit tarkistetaan hyönteisten ja tuholaisten varalta. Ikkunat on hyvä pestä kesällä ja samalla voidaan tarkistaa sekä ikkunoiden että pokien kunto. Syksyllä varustaudutaan talven varalle ja kunnostetaan ja korjataan kaikki sitä tarvitsevat koneet, laitteet ja rakennukset. Vuokrapalvelu Oy Rajala tarjoaa kattavat kiinteistöpalvelut Helsingissä.

jaa